1. Home
  2. Modern Interiors

Creative Office Design in San Francisco With A Frosted Window decal

Terry.Terry Architecture‘s creative office design in San Francisco came to be through a serious architectural upgrade. Besides creating its colorful facade the architects have seismically retrofitted the historic 1906 building in the Jackson Square of San Francisco and added a second floor with a roof terrace for the growing graphic/product design firm.

With some careful planning the office was divided into the main hall with clean shared desks, a few glazed offices and a glass-encased conference room. There a colorfully decorated bay window allows some natural light to seep into the room but provides a visual barrier between the office and the street.

Street facing window is decorated with a colorful graphic design 900x600 Creative Office Design in San Francisco With A Frosted Window decal
Street-facing window is decorated with a colorful graphic design
Office entrance greets workers with a peculiar life sized figurine that echoes the color scheme of the window 900x579 Creative Office Design in San Francisco With A Frosted Window decal
Office entrance greets workers with a peculiar life-sized figurine that echoes the color scheme of the window

The office entrance, guarded by a peculiar colorful statue that goes in line with the facade, faces a metal staircase that provides access to the second floor with another conference area and a kitchen. Exposed brick walls contrast with the otherwise clean white neutral space and the metallic accents.

On the second floor the atmosphere is more warm and informal though. Wood-clad floors and ceiling offer a more relaxed feel to the conference table that could probably double as a dining area adjoined by the modern kitchen with a stove and everything. A roof terrace just outside the glazed walls surrounded with tree canopies promotes that sense of repose created by the interior atmosphere.

Glass inclusions aren’t incidental too, they bring more natural light to the ground floor where the bulk of working space is located. Even the second floor addition features a narrow glass strip to enhance lighting in the conference area.

Creative office design often mixes the working areas with the places for relaxation and entertainment. Here it is more or less conservative. The working areas are clearly divided from a more relaxing atmosphere of the second floor. Clean and professional they are only a little bit enhanced with various artworks and creative wall hangings. Even ‘up there’ the work is ongoing but there is at least a place to recalibrate and relax. (Photography by Bruce Damonte)

Creative Office Design in Jackson Square, San Francisco

Steel ribbon frame was introduced to create a large bay window for the facade
Steel ribbon frame was introduced to create a large bay window for the facade
Behind a colorful graphic window there is a conference room divided from the lobby and the main room with entirely glass walls
Behind a colorful graphic window there is a conference room divided from the lobby and the main room with entirely glass walls
A large bay window visually enhances space inside the conference room
A large bay window visually enhances space inside the conference room
In the main room there is an open plan office with shared desks
In the main room there is an open plan office with shared desks
Exposed brick contrasts nicely with the metallic staircase and bright artworks
Exposed brick contrasts nicely with the metallic staircase and bright artworks
A great way to repurpose old skateboards is to turn them into colorful wall art
A great way to repurpose old skateboards is to turn them into colorful wall art
Conference area is adjoined by a modern kitchen
Conference area is adjoined by a modern kitchen
Indoor/outdoor room opens up to the wooden terrace
Indoor/outdoor room opens up to the wooden terrace
Both floors and ceilings and actually a part of the kitchen wall are covered in wood
Both floors and ceilings and actually a part of the kitchen wall are covered in wood
The second storey was added on top of the existing structure to accommodate more office space and an archive
The second storey was added on top of the existing structure to accommodate more office space and an archive

 

SHARE THIS ARTICLE

WHAT DO YOU THINK?