1. Home
  2. House Designs

This 30 Year-Old Modernized House in Singapore Looks Like New

House With Screens is a project of a boutique architectural Singapore firm ADX Architects. Standing out with its graphic black and white facade this 30 year-old modernized house looks completely fresh.

Since the clients wanted to retain both the old structure and the green outdoor courtyard for their young kids to play around, the architects had to work with the existing architecture to make it lighter, airier and more functional.

House With Screens by ADX Architects This 30 Year Old Modernized House in Singapore Looks Like New
Modernized House With Screens by ADX Architects
Glass balcony railing shows off a surprising greenery patch This 30 Year Old Modernized House in Singapore Looks Like New
Glass balcony railing shows off a surprising greenery patch

Due to a stone fence around the house perimeter the glass walls on the ground level are hidden from the privy eyes. The architects also created a connection between indoors and outdoors so very popular in the contemporary design.

While a few trees outline the fence, the green courtyard features plenty of space for the kids to play around. And there is a small deck at the back of the house featuring an outdoor dining set. 

Inside, the house is minimal, which makes the screens especially stand out through the glass sliding doors. In order to bring more light to the top level the architects also came up with a balcony design that is visible both from inside and outside and adds nice green accents to the bathroom and the living area interiors.

Even though pretty old the house boasts a completely new look, which makes it indistinguishable from any contemporary home. (Photography by Edward Hendricks)

Modernized House in Singapore

Screens create a beautiful accent in the interior design
Due to glass doors the screens also decorate the interior design
Bathroom features a window and lively green accents
Bathroom features a window and lively green accents
The architects created an indoor-outdoor feel to modernize the house and expose interiors to the natural light
The architects created an indoor/outdoor feel to modernize the house and expose interiors to the natural light
Fenced from the outside the house can enjoy glazed walls in the living area
Fence allows privacy in the exposed living area
LIving and dining areas are adjoined by feel like completely different rooms
Open living and dining areas feel like completely different rooms
Spacious dining room is beautifully minimalist
Spacious dining room is beautifully minimal
Outdoor dining area is fit on a small wooden deck
Outdoor dining area features a small wooden deck near the living room access
Outside green area was retained as a kid's playing ground
Outside, the green area was makes for a kid’s playing ground
At night the light seeping through the screened wall makes shows off its attractive pattern
At night the light seeping through the screens shows off their attractive pattern

SHARE THIS ARTICLE

WHAT DO YOU THINK?